Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че през есента

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че през есента
Коментари Харесай

САЩ: В лабораторията в Ухан е имало болни от Covid през есента на 2019 г.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че през есента на 2019 година в секретната лаборатория в Ухан е имало няколко изследовали, които са се разболели от Covid-19. Той разгласи данни от американското разузнаване, че в лабораторията са работили с 96% еднакъв вирус от прилеп най-малко от 2016 година.

Изказването на Помпео е ориентирано към специалистите на Световната здравна организация, които дойдоха в Китай тази седмица, с цел да проверяват аргументите за пандемията на ковид. Изследователите би трябвало да посетят и Института по вирусология в Ухан.

Властите в Пекин настояват, че няма никакви доказателства, че вирусът е зародил на тяхна територия. Китайското държавно управление показва данните от Италия, че през септември 2019 година там е имало инфектирани с новия ковид.

Ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати обаче споделя, че в китайската лаборатория са държали проба от вируса RaTG13, който е изолиран от прилеп в пещера в провинция Юннан през 2013 година. По същото време няколко миньори, които са работили в тази пещера, са умряли от болест, която е имала признаци сходни на епидемията от SARS през 2003 година.

Първите случаи на необясними атипични пневмонии в Ухан бяха докладвани в самия завършек на 2019 година, а блокадата на града бе наложена три седмици по-късно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР