Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза пред CNBC, че

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза пред CNBC, че
Коментари Харесай

Помпео видя в Китай заплаха за националната сигурност на САЩ

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели пред CNBC, че Китай съставлява опасност за американската национална сигурност , факт, който е бил подценяван дълго време от предходни президенти и от двете огромни американски партии.

Помпео подчертал, че първият и най-съществен аспект на опасността за националната сигурност, която съставлява Пекин, са дълбоките връзки на китайските софтуерни компании с ръководещата комунистическа партия в страната.
 Китай разкритикува остро Съединени американски щати за ескалирането на комерсиалната война
Китай разкритикува остро Съединени американски щати за ескалирането на комерсиалната война

Няма да прави отстъпки на Съединени американски щати по значими въпроси

Топ дипломатът на Вашингтон оспори мненията на основния изпълнителен шеф Huawei по въпросите за шпионажа и предизвести, че с предаването на вашата персонална информация на китайските софтуерни компании, в действителност слагате данните си в ръцете на Китайската комунистическа партия . Той предвижда, че още компании ще последват образеца на Гугъл в спирането на връзките с китайския телекомуникационен колос, в сходство със препоръките, дадени от Държавния департамент.

Помпео добави, че обособен въпрос в връзките сред Съединени американски щати и Китай, постоянно подчертаван от американския президент Доналд Тръмп, е нуждата от определяне реципрочни търговски връзки. Той съобщи, че двете страни ще продължат да напредват в договарянията си по отношение на търговията и уточни, че комерсиално съглашение щяло да бъде от изгода за целия свят.
 Китай в Организация на обединените нации: Съединени американски щати са като
Китай в Организация на обединените нации: Съединени американски щати са като " Дон Кихот ", виждат врагове във вятърни мелници

Това е насмешка със света, " едностранни и изнудвачески практики " са новите форми на надмощие ", Съединени американски щати трансформират страните в свои врагове

Американският първи посланик също по този начин упрекна Пекин в потреблението на технологии, с цел да " подчинява " мюсюлманското етническо малцинство уйгури , което живее в самостоятелния район Синцзян в северозападната част на Китай.

Помпео също по този начин отхвърлил по-ранни уверения на Huawei, че не си сътрудничи с китайското държавно управление за монтиране на скришен програмен продукт в оборудването си и упрекна основния изпълнителен шеф на компанията, че е излъгал американския народ и света.

" Да се каже, че те не работят с китайското държавно управление, е подправено изказване. Това е просто погрешно ", настоя той.
 Huawei изясни на Тръмп, че възбраната му ще навреди на американските консуматори
Huawei изясни на Тръмп, че възбраната му ще навреди на американските консуматори

Съединени американски щати няма да станат по-безопасни или по-силни, само че ще изостанат зад другите страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР