Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е разговарял с кандидатите

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е разговарял с кандидатите ...

Помпео​ разговаря с кандидатите за президент на Украйна Порошенко и Зеленски.


Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е разговарял с кандидатите за президент на Украйна Порошенко и Зеленски, обещавайки да продължи да подкрепя суверенитета на страната, написа в Туитър специалният представител на САЩ за Украйна Курт Фолкер.

© БГНЕС
„Държавният секретар Помпео е провел телефонни разговори с двамата кандидати, като е подчертал подкрепата за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, и е потвърдил ангажимента на САЩ да работи с онзи, който украинският народ избере, за да върви към успех, сигурност, просперитет, демокрация и свобода", - написа Волкер.
Кандидат-президентската надпревара в Украйна ще приключи с дебат на стадионКандидат-президентската надпревара в Украйна ще приключи с дебат на стадион
Основните претенденти за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, ще разменят основните си виждания за политик...

На 31 март в Украйна бяха проведени президентски избори. Нито един от кандидатите не получи необходимия брой гласове за победа в първия кръг. Вторият кръг ще се проведе на 21 април. В него ще участват Порошенко и лидерът от първия тур Володимир Зеленски. Според социологическите проучвания 70 % от украинците са решили да подкрепят Зеленски на втория тур, докато за Порошенко ще гласуват едва около 25%.

Източник: bnt.bg