Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заявява, че е твърде

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заявява, че е твърде
Коментари Харесай

Блинкен: Твърде рано е да се прогнозира резултатът от контраофанзивата на украинската армия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен декларира, че е " прекомерно рано " да се предвижда резултатът от контраофанзивата на украинската войска в североизточна Украйна против съветската войска. Войниците на Путин към момента са една крачка напред, отбелязва AFP.

" Все още е рано да се каже до каква степен тъкмо ще докара всичко това. Намираме се при започване на контраофанзивата, тъй че мисля, че би било неправилно да се предвижда до каква степен ще докара всичко това. Руснаците поддържат доста огромни сили в Украйна, както и съоръжение и муниции ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати, който е на посещаване в мексиканската столица в границите на " икономическия разговор сред Съединени американски щати и Мексико " на високо ниво.

" Но е ясно, че имаме забележителен прогрес от страна на украинците, изключително в североизточната част на страната. Това е резултат от поддръжката, която оказахме, само че на първо място е резултат от изключителната храброст и резистентност на украинските въоръжени сили и украинския народ. Украинците се борят за своята татковина и бъдеще, а не руснаците. Ще продължим да вършим нужното " в поддръжка на Украйна, разгласи държавният секретар на Съединени американски щати.

Антъни Блинкен, посещаване в Киев

Преди няколко дни ръководителят на Държавния департамент Антъни Блинкен дойде скрито в Украйна - второто му пътешестване до Киев след началото на съветската инвазия на 24 февруари. " Държавният секретар в действителност искаше да направи това посещаване, тъй като това е в действителност значим миг за Украйна ", съобщи американски чиновник при изискване на анонимност.

Антъни Блинкен осведоми Конгреса за отпущането на 2 милиарда $ за " подсилване на сигурността на Украйна и 18 нейни съседи ", в това число " огромен брой " страни от НАТО и " други районни сътрудници ", които се усещат застрашени от Русия, съобщи чиновник на Държавния департамент, говорейки при изискване за анонимност.

Съединени американски щати към този момент утвърдиха 4 милиарда $ под формата на заеми и безплатни средства за Украйна и нейните съседи през фискалната година, която завърши през юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР