Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в сряда, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в сряда, че
Коментари Харесай

САЩ: Не можем да потвърдим украинско нападение срещу Кремъл

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в сряда, че не може да удостовери обвиняването на Русия, че Украйна се е пробвала да убие съветския президент Владимир Путин с нахлуване с дрон, само че сподели, че приема всичко, идващо от Кремъл, с съмнение.

Запитан дали Съединените щати ще подлагат на критика Украйна, в случай че тя сама реши да отвърне на удар на съветска територия, Блинкен сподели, че това са решения, които Украйна би трябвало да вземе за това по какъв начин да се отбрани.

По-рано съобщи държавната организация РИА, представена от Ройтерс. Според информацията два дрона са били употребявани при хипотетичната офанзива против Кремъл, само че са били деактивирани от съветската отбрана.

Киев отхвърли да има нещо общо с възможната офанзива. Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк уточни в мнения до Ройтерс, че изказванието, че Киев стои зад офанзивата и карцерът на хипотетични украински саботьори от Русия, може да значи, че Москва се готви за широкомащабна " терористична " офанзива против Украйна през идващите дни.

" Разбира се, Украйна няма нищо общо с офанзивите с дронове против Кремъл. Ние не нападаме Кремъл, тъй като, преди всичко, това не взема решение никакви военни задания ", означи Подоляк.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР