Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в телефонен разговор с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в телефонен разговор с
Коментари Харесай

САЩ осъди ракетните изпитания на Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в телефонен диалог с южнокорейския външен министър Чунг Уи Йонг обсъди въпроси, свързани с неотдавнашните изстрелвания на севернокорейски ракети, заяви Държавният департамент.

Блинкен осъди скорошните изстрелвания на балистични ракети от Северна Корея, които са в нарушение на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Той " акцентира значимостта на продължаването на тристранното съдействие сред Съединени американски щати, Корея и Япония и твърдо увери САЩ в уговорката за защитата на Южна Корея ".

Държавният департамент съобщи, че страните са разискали съдействието за реализиране на цялостна денуклеаризация и дълготраен мир на Корейския полуостров, както и значимостта на незабавните дейности за прекратяване на пандемията от COVID-19.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви по-рано за изстрелване на ракета от севернокорейската провинция Чагангдо на границата с Китай на 11 януари. Северна Корея изстреля хиперзвукова ракета от същия регион на 5 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР