Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с министър-председателя

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с министър-председателя
Коментари Харесай

Блинкен се срещна с Нетаняху, за да отправи американските призиви за хуманитарна пауза в сраженията

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, за насочи американските апели за филантропична пауза в сраженията в Газа, оповестява АП. Това се случва макар повишените опасения, че спорът може да се ескалира. От своя страна Израел предизвести, че е в нараснала подготвеност за набези по границата си с Ливан.

Преди да отпътува за Израел, Блинкен съобщи, че ще търси " съответни ограничения " от Израел, с цел да подсигурява, че вредите за палестинските цивилни жители са понижени, защото президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също прикани за филантропична пауза в спора.

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкен се завръща в Близкия изток за повторно в границите на няколко седмици, с цел да показва непрекъснатата поддръжка на Съединените щати за Израел, само че и да окаже напън, защото евакуацията на задгранични жители от Газа продължава, съобщи организация „ Франс прес “.

По време на пътуването си до Тел Авив на 27 октомври, последвано от посещаване в Йордания този уикенд, Блинкен имаше няколко цели: да окаже напън върху израелския си съдружник да отбрани палестинските цивилни жители в Газа и Западния бряг и да обезпечи непрестанен поток от филантропична помощ, която към момента идва прекомерно рядко в Ивицата Газа, която е безмилостно бомбардирана от израелската войска.

Като основен политически и боен покровител на Израел, Съединени американски щати показват непоколебима поддръжка за Израел след невиждано нахлуване от страна на Хамас на 7 октомври, само че подхващат ограничения под възходящия интернационален напън поради броя на палестинските цивилни жители, убити при израелските репресии, които някои считат за " непропорционални ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР