Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна днес с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна днес с
Коментари Харесай

Блинкен се срещнa с палестинския президент Махмуд Абас

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна през днешния ден с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, съобщи Франс прес.

Блинкен се среща с Абас в миг, в който интернационалната общественост се притеснява, че войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " може да обхване и Западния бряг.  

Това е първото посещаване на Блинкен на Западния бряг, откогато стартира войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа.

По-рано през днешния ден израелският в. " Таймс ъф Израел " заяви, че Блинкен ще се срещне с Махмуд Абас, като се базира на неназован представител на палестинските управляващи. Според израелското издание срещата на Блинкен с Абас е отдадена на бъдещето на линията Газа след края на войната.

На 7 октомври бойци на " Хамас " направиха невиждана офанзива против еврейската страна - офанзива, която докара до ответна реакция на Израел, изразяваща се в предприемането на военни дейности против " Хамас " в линията Газа.

" Таймс ъф Израел " напомня, че по-рано тази седмица, на чуване в американския Конгрес, Блинкен каза, че " на някакъв стадий ще е най-разумно една съживена и ефикасна палестинска власт да поеме ръководството на линията Газа, като носи в последна сметка отговорност за сигурността " в анклава.

Палестинският президент Абас споделя, че предлагането на Блинкен може да бъде осъществено единствено с двудържавно решение на израелско-палестинския спор. Повечето членове на настоящето израелско държавно управление отхвърлят сходен вид, защото виждат в него опасност за еврейската страна.

Движението " Хамас " откри контрола над линията Газа през 2007 година, като в профил от властта предвожданото от Махмуд Абас придвижване " Фатах ". Понастоящем " Фатах " управлява единствено палестинските региони на Западния бряг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР