Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна преди малко в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна преди малко в
Коментари Харесай

Антъни Блинкен разговаря с Ковачевски и Османи

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде доскоро в Скопие за срещата на ОССЕ. Той беше посрещнат от македонския министър председател Димитър Ковачевски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на срещата двамата са подчертали " отличните връзки " и са разискали поддръжката, която Съединени американски щати дава на РСМ по пътя на нейното пълноправно участие в Европейски Съюз и провежадето на нужните промени. Според Ковачевски Северна Македония е " високо скъп съдружник на НАТО " в района като фактор за непоклатимост на Западните Балкани ". По-късно Блинкен се срещна с външния министър на Северна Македония Буяр Османи.

От 30 ноември до 1 декември в Скопие ще се организира 30-ата среща на върха на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) или така наречен Съвет на министрите. Форумът се реализира в изискванията на тежка интернационална обстановка, на която сме очевидци през последните години.

ОССЕ е междуправителствена конструкция със седалище във Виена, която води началото си от Конференцията по сигурност и съдействие в Европа (КССЕ) през 1975 година Понастоящем е формирана от 57 страни от Европа, Северна Америка и Азия с над 1 милиарда души население, в това число България. Функциите и задачите на ОССЕ на хартия са ясно обрисувани - попречване на спорове или ходатайство за реализиране на мир, надзор над въоръженията, отбрана на правата на индивида, независимост на печата и почтени избори.

Очаквайте още детайлности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР