Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен не пожелал да бъде

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен не пожелал да бъде
Коментари Харесай

Антъни Блинкен отказал снимка до Сергей Лавров на срещата на Г-20 в Бали

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен не поискал да бъде сниман в компанията на съветския външен министър Сергей Лавров. Така срещата на Г-20 в Бали може да завърши без обичайна "семейна фотография " на външните министри, оповестяват международни организации, представени от

Блинкен, който също се включи в срещата, по всякакъв начин избягвал всевъзможни групови диалози, с цел да не бъде фотографиран даже инцидентно с първия посланик на Москва.

"Твърденията, че някой не желае да се снима с мен - аз даже не съм канил Блинкен нито на срещата, нито на фотосесия. Нито той е канил мен. Поканата пристигна от Индонезия ", разяснява интригата Сергей Лавров, представен от ТАСС.


Междувременно Българска телеграфна агенция заяви, че съветският външен министър ще си тръгне от срещата на външните министри на Г-20 по-рано от плануваното и ще пропусне сесиите, планувани за петък следобяд, както и формалната вечеря довечера, съобщи ДПА, като се базира на съветското външно министерство.

"Лавров към момента организира двустранни диалози, след което ще приказва пред медиите и ще си тръгне ", сподели пред ДПА говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР