Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че остава много“

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че остава много“
Коментари Харесай

Блинкен казва, че остава „много работа“ по преговорите за примирие между Израел и Хамас

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че остава „ доста “ работа, с цел да се обезпечи договорка за удължено помирение във войната на Израел против Газа и замяна на пленници и пандизчии, откакто палестинската формация Хамас отговори на предлагането за помирение със собствен личен проект.

„ Има доста работа за извършване, само че ние сме доста фокусирани върху осъществяването на тази работа и се надяваме да успеем да обновим освобождението на заложници, което беше прекратено “, сподели Блинкен пред кореспонденти в сряда при започване на срещата в Йерусалим с израелския президент Исак Херцог.

Върховният посланик на Съединените щати по-рано се срещна с премиера Бенямин Нетаняху и разиска контрапредложението на Хамас за проект за помирение, направен от американски и израелски шпионски шефове и предаден на палестинската група предходната седмица от катарски и египетски медиатори.

Хамас изложи обстоен проект от три етапи, който би трябвало да се разгърне за четири месеца и половина. Планът предвиж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР