Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на отбраната

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на отбраната
Коментари Харесай

Антъни Блинкен и Лойд Остин посетиха Киев, обещаха пряка и непряка военна помощ в размер на $713 млн

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин посетиха Киев през вчерашния ден, което беше първото посещаване на американски водачи в Украйна след началото на войната.

По време на визитата двамата оповестиха, че американското дипломатическо наличие ще се завърне последователно в Киев, както и директна и непряка военна помощ на стойност над 713 млн. $. Тя ще бъде разпределена сред Украйна и 15 други страни в Централна и Източна Европа, прецизира Ройтерс.

От тези средства към 322 млн. $ са предопределени за Киев Новото финансиране е друго от предходните помощи на Съединени американски щати за Украйна – то не включва оръжия от складовете на американската войска, а пари, които страните могат да употребяват за закупуване на оръжия, от които се нуждаят.

Освен това Вашингтон е одобрил продажба на муниции на стойност 165 млн. $. Те не са създадени в Съединени американски щати и са съвместими с оръжията от руската ера, употребявани в Украйна.

Посещението на двамата министри беше доказано, откакто те към този момент бяха на полска територия. Пазарувай Skip Ad Přeskočit reklamu От Ватикана папа Франциск за следващ път прикани за помирение за снабдяване на филантропична помощ и евакуация на блокираните цивилни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР