Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че рискът

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че рискът
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ и партньорите им работят неуморно, за да избегнат пълномащабна война в Ливан

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през днешния ден, че рискът от ескалация в Близкия изток е " остър " и Вашингтон и неговите съдружници работят неуморно, с цел да избегнат пълномащабна война сред Израел и свързаната с Иран ливанска въоръжена формация " Хизбула ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" По отношение на Ливан работим неуморно с сътрудниците, с цел да избегнем пълномащабна война и да преминем към дипломатически развой, който ще разреши на израелци и ливанци да се върнат по домовете си ", сподели американският държавен секретар при започване на срещата си с висши чиновници и министри от Съвета за съдействие в Залива в Ню Йорк.

" Рискът от ескалация в района е остър... Най-добрият отговор е дипломацията, а координираните ни старания са жизненоважни, с цел да предотвратим по-нататъшна ескалация ", добави Блинкън.

Според изказване на почитан чиновник на Държавния департамент тази седмица Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници изследват съответни хрумвания за това в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации - събитие, на което се събират десетки държавни глави и висши публични представители.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР