Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон е

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон е
Коментари Харесай

САЩ са обезпокоени от руска военна активност до границата с Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон е смутен от известията за " необикновена съветска военна интензивност " покрай границата на Русия с Украйна, съобщи Ройтерс.

Блинкън сподели на украинския си сътрудник Дмитро Кулеба във Вашингтон, че задължението на Съединени американски щати към сигурността и териториалната целокупност на Украйна е непреклонен.

" Разтревожени сме от информацията за необикновена съветска военна интензивност покрай Украйна ", съобщи държавният секретар в края на среща от стратегическия разговор САЩ-Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Блинкън сподели, че Съединени американски щати не знаят какви са желанията на Русия, само че до момента Русия е показвала податливост към осъществяване на провокации по границата, с цел да оправдае военни интервенции.

Кулеба благодари на Блинкън за поддръжката. Той сподели, че ключът към възпирането на съветската експанзия е освен Украйна да остане мощна, само че и съдружниците ѝ да декларират твърдата си поддръжка за Киев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР