Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Китай е

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Китай е
Коментари Харесай

Вашингтон: Китай е взел решение да засили натиска върху Тайван

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Китай е решил, че статуквото към Тайван " към този момент не е задоволително " и че би трябвало да ускори натиска върху самоуправляващия се остров , съобщи Ройтерс.

В изявлението си, което Блинкън направи на събитие, проведено от организация " Блумбърг ", той добави, че Съединени американски щати не се намират в студена война с Китай, само че са решени да пазят ползите си.

Първият посланик на Щатите уточни, че Вашингтон прави оценка помощта на Саудитска Арабия за Украйна и гласуването ѝ в Организация на обединените нации срещу анексирането на украински територии от Русия, само че уточни, че това не е задоволително, с цел да компенсира поддръжката на Рияд за решението на ОПЕК+ да редуцира добива на нефт.

Блинкън повтори, че държавното управление на президента Джо Байдън сега се съветва с членовете на Конгреса на Съединени американски щати за предприемане на дейности, благодарение на които да се направи по този начин, че връзките със Саудитска Арабия да дават отговор по-добре на американските ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР