Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне днес

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне днес
Коментари Харесай

Блинкън и Лавров се срещат днес в Женева

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще се срещне през днешния ден в Женева с съветския външен министър Сергей Лавров, с цел да разиска с него рецесията към Украйна, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Днешната среща на Блинкън с Лавров е следващият опит за намиране на дипломатическо решение на украинската рецесия. Напрежението набъбна, откакто Русия струпа войски на границата си с Украйна. Докато Съединени американски щати и западните им съдружници упорстват Русия да изтегли войските си от граничните региони, Москва желае да получи гаранции за сигурността си и увещание, че НАТО повече няма да се уголемява на изток.

Русия разкритикува и даването на военна помощ от Съединени американски щати на Украйна. " Това, което се опитваме да създадем, е да снабдим Украйна със защитни средства, което може би ще възпре по-нататъшната съветска експанзия ", сподели Блинкън през вчерашния ден. През последните няколко седмици бяха положени старания за понижаване на опасността от съветски военни интервенции против Украйна, в това число в рамките НАТО, Организацията за сигурност и съдействие в Европа и посредством директни договаряния с Москва, само че към този момент без осезателен резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР