Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Брюксел следващата

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Брюксел следващата
Коментари Харесай

Пратеник от Вашингтон! Блинкън отива в Брюксел за срещата на външните министри от НАТО

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще посети Брюксел идната седмица, с цел да се срещне с външните министри на страните от НАТО и със чиновници на Европейския съюз, в миг когато администрацията на президента Джо Байдън желае да заздрави трансатлантическите връзки, заяви представител на Държавния департамент, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

На срещата на 23 и 24 март Блинкън ще се причисли към останалите външни министри, с цел да разиска препоръчаните промени в алианса, както и паниките, свързани с Китай и Русия, климатичните промени, кибер и енергийната сигурност и други въпроси.

Блинкън ще се срещне също с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да разиска с нея пандемията от COVID-19 и икономическото възобновяване, както и напъните за подсилване на демокрацията, уточни представителят Нед Прайс.

" Срещите в Брюксел препотвърждават уговорката на Съединени американски щати към нашите съдружници и европейски сътрудници по общия ни дневен ред ", акцентира той.

Визитата на Блинкън ще се състои седмици, откакто държавното управление на президента Джо Байдън встъпи в служба и идва след интервал от четири години на остра изразителност към алианса от страна на предшественика му Доналд Тръмп.

Републиканецът неведнъж обвиняваше европейските страни членки от НАТО, че не отделят задоволително средства за защита, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР