Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес с
Коментари Харесай

Блинкен обсъди с Махмуд Абас отговорностите на Палестинската автономия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се срещна през днешния ден с палестинския президент Махмуд Абас на окупирания от Израел Западен бряг. Срещата се организира, откакто Блинкен беседва с израелските водачи, които той прикани да предложат пътна карта за учредяване на палестинска страна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Блинкен мина през израелските гранични пунктове, с цел да стигне до фактическата столица на Палестинската автономност - град Рамала, оповестиха кореспонденти, съпътстващи американския първи посланик.

Блинкен ще разиска с Абас отговорността, която има Палестинската самостоятелна власт да се реформира и да усъвършенства ръководството си, съобщи държавният секретар през вчерашния ден вечерта по време на конференция, потвърждавайки мнението на Вашингтон, че 88-годишният Абас би трябвало да вкара промени и да се приготви да ръководи следвоенна Газа.

Палестинската автономност, която упражнява лимитирана самостоятелна власт в някои региони на окупирания Западен бряг, остава най-голямата вяра за обединено палестинско държавно управление както в Газа, по този начин и на Западния бряг. Блинкен дойде в Израел, откакто посети арабски съдружници на Съединени американски щати, които по думите му желаят по-близки връзки с Израел, само че единствено в случай че това включва " на практика път " към основаването на палестинска страна.

Преговорите с посредничеството на Съединени американски щати във връзка с палестинска страна на територията, която сега е окупирана от Израел, се провалиха преди съвсем десетилетие. Десните водачи в актуалната ръководеща коалиция в Израел са срещу основаването на палестинска страна.

По време на конференцията си Блинкен отхвърли да изясни по какъв начин Нетаняху и военновременният му кабинет са дали отговор на апела за палестинска страна. Той сподели, че Израел ще би трябвало да направи " сложни решения и сложни избори ", с цел да се възползва от опцията, препоръчана от районната интеграция.

" Цялото екстремисткото принуждение от страна на заселници, осъществявано безнаказано, разширението на израелските селища, разрушаването на палестински жилища, изселването на хора, всичко това прави обстановката по-сложна, а не по-лесна за Израел в постигането на дългогодишен мир и сигурност ", сподели Блинкен, визирайки спора на Западния бряг.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР