Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън съобщи, че е отменил

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън съобщи, че е отменил
Коментари Харесай

Блинкън отмени срещата с Лавров

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън заяви, че е отменил проектите си за среща с съветския външен министър в Женева по-късно тази седмица, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред кореспонденти Блинкън съобщи, че дейностите на Русия демонстрират, че Москва не приема съществено дипломацията като път за разрешаване на рецесията. Поради тази причина той заяви, че е отменил срещата си в четвъртък с външния министър на Русия Сергей Лавров.

Повтаряйки думите на президента Джо Байдън, Блинкън съобщи, че решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на украинския регион Донбас е нарушаване на интернационалното право, а разполагането на съветски бойци там съставлява " началото на инвазия ".

Държавният секретар в същото време уточни, че резервира вяра за спокойно превъзмогване на рецесията посредством дипломация, само че добави, че не счита, че една среща с Лавров ще бъде продуктивна в този миг.

По думите на държавния секретар речта на съветския президент Владимир Путин, с която той призна независимостта на двете сепаратистки области на Украйна, и изявленията му по-късно денем са " надълбоко притеснителни " и демонстрират, че Путин счита Украйна за " подчинена ".

Съединени американски щати и съдружниците им ще продължат да ускоряват глобите, в случай че Русия ускори експанзията си по отношение на Украйна, съобщи още Блинкън след диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба във Вашингтон.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР