Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря днес по телефона

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря днес по телефона
Коментари Харесай

Блинкън уведоми украинския външен министър за контактите си с руски представители

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва през днешния ден по телефона с украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба, съобщи Ройтерс, като се базира на Държавния департамент.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 183
Блинкън разискал с Кулеба скупчването от Русия на войски на границата й с Украйна. Държавният секретар на Съединени американски щати също по този начин разказал на украинския външен министър за контактите си напоследък с представители на съветските управляващи.

Русия ще понесе съществени последствия, в случай че ескалира обстановката към Украйна, предизвестил Блинкън съветските си събеседници, сподели Държавният департамент.

Държавният секретар на Съединени американски щати беседва с външния министър на Русия Сергей Лавров във вторник, напомня Ройтерс.

Междувременно почитан представител на администрацията на американския президент Джо Байдън прикани Китай да спомага за усмиряване на обстановката към Украйна.

Светът чака виновните сили да насърчат Русия да избере пътя на дипломацията и деескалацията, написа той в имейл, изпратен до Ройтерс. Американският чиновник, поискал анонимност, предизвести, че в случай че Русия нападне Украйна, а Китай си затвори очите, това би означавало, че той толерира или " безмълвно поддържа " експанзията.

Представителят на администрацията на Байдън направи този коментар по отношение на днешната среща в Пекин по случай откриването на зимните олимпийски игри сред китайския президент Си Цзинпин и съветския му сътрудник Владимир Путин. Двете източни сили, които са в обтегнати връзки със Запада, афишираха по-нататъшно доближаване между тях.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 183  Украйна е изпратила на Германия лист с оръжия, които желае Украйна е изпратила на Германия лист с оръжия, които желае  Шест спомагателни изтребителя от НАТО се причисляват към защитата на Балтийското въздушно пространство Шест спомагателни изтребителя от НАТО се причисляват към защитата на Балтийското въздушно пространство  Държавният департамент на Съединени американски щати изпраща делегация в София? Държавният департамент на Съединени американски щати изпраща делегация в София?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР