Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призна, че бившият президент

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призна, че бившият президент
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ призна, че Тръмп е имал правилен подход към Китай

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън призна, че някогашният президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е имал верен метод в политиката по отношение на Китай, в изявление по телевизия Си Ен Ен през вчерашния ден, заяви ТАСС.

"От правдивост към президента Тръмп би трябвало да кажа, че той беше прав, придържайки се към по-твърд метод по отношение на Китай ", съобщи Блинкън. Това беше вярна тактичност, въпреки че този, който я осъществя, съгласно мен излиза надалеч от границите на разрешеното. Но базовият принцип беше верен ", означи държавният секретар, цитира Българска телеграфна агенция.

Блинкън посочи, че Вашингтон би трябвало да построява метода си към Китай от позицията на силата, без значение от това дали тези връзки ще се базират на правилото на борбата, конкуренцията или съдействието. "Това значи, че е належащо съществуването на мощни съдружници, което за нас съставлява средство за реализиране на предимство ", добави той.

Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в предходната седмица назова Китай "най-сериозния съперник на Америка ", само че съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да работят с Пекин, когато това е в техен интерес, съобщи Ройтерс.

"Ние ще се заемем непосредствено с провокациите, които слага пред нашия разцвет, сигурност и демократични полезности най-сериозният ни съперник - Китай ", съобщи Байдън в речта си в Държавния департамент, в която очерта главните насоки на външната политика на новата администрация на Съединени американски щати.

"Ще се противопоставим на икономическите нарушавания на Китай, ще дадем отпор на неговите нападателни дейности, с цел да отблъснем китайската офанзива против човешките права, интелектуалната благосъстоятелност и интернационалните правила, само че сме подготвени да работим с Пекин, когато това е в полза на Америка ", съобщи Байдън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР