Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Израел за

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Израел за
Коментари Харесай

Блинкън пристигна в Израел за трудни преговори с Нетаняху

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Израел за среща с премиера Бенямин Нетаняху, която се обрисува да бъде напрегната, съобщи Франс прес.

Очаква се Блинкън, който идва от Кайро за последния стадий от новата си обиколка в Близкия изток, да подчертае пред своя хазаин незабавната нужда от увеличение на филантропичната помощ за опустошената палестинска територия и да призове Израел да не подхваща огромна сухопътна атака в Рафах.

Очаква се срещата с Нетаняху да се състои преди обед в израелското министерство на защитата. След това Антъни Блинкън ще участва на съвещание на военновременното израелско държавно управление.

Вашингтон е обичаен съдружник на Израел, само че в този момент внася в Организация на обединените нации проекторезолюция, в която се загатва " нуждата от неотложно и трайно преустановяване на огъня ", откакто наложи несъгласие на няколко предходни текста. Правителството на Съединени американски щати желае да избегне сухопътна атака на израелските сили в Рафах, в южната част на линията Газа, където съгласно Организация на обединените нации са съсредоточени към 1,5 милиона палестинци, по-голямата част от които са разселени от войната, написа Българска телеграфна агенция.

" Има по-добри способи за справяне със опасността от " Хамас ", съобщи Блинкън през вчерашния ден в Кайро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР