Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди руския външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди руския външен министър
Коментари Харесай

Блинкън предупреди Лавров, че следват тежки санкции, ако Кремъл продължи с анексиите на украински територии

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести съветския външен министър Сергей Лавров, че на Русия ще бъдат наложени нови наказания, в случай че продължи с проектите си за анексиране на украински територии, предадоха осведомителните организации. Двамата разговаряха по телефона довечера.

" Беше почтен и пряк диалог “, съобщи Блинкън, представен от VoA.

" С оглед на направените неотдавна изказвания от Кремъл за проекти да продължи анексирането на украински територии и думите на самия министър, че съветските проекти включват промяна на демократично определеното държавно управление на Украйна, дадох на Лавров да разбере, че тези проекти в никакъв случай няма да бъдат признати. Светът в никакъв случай няма да признае анексиите. Ще наложим спомагателни основни наказания на Русия, в случай че тя осъществя тези проекти. " – разяснява по време на брифинг държавният секретар, представен от Униан.

Той не разяснява по какъв начин Лавров е реагирал на предизвестието.

Блинкън е подчертал, пред съветския външен министър, че светът чака Москва да извърши уговорките си по съглашението за разблокиране на износа на зърно от Украйна.

Освен това той е призовал Кремъл да одобри американското предложение за освобождение на арестуваните в Русия американци Пол Уилън и Бритни Грайнър. По-рано CNN заяви, че Съединени американски щати възнамеряват да ги разменят против оръжейния търговец Виктор Бут.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР