Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли днес идеята за

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли днес идеята за
Коментари Харесай

Блинкън отхвърли идеята за санкции срещу Русия сега

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отхвърли през днешния ден концепцията за налагане на стопански наказания против Русия в този момент, като изясни, че това би подкопало опциите на Запада да възпре възможна съветска експанзия в Украйна, съобщи NOVA, базирайки се на Ройтерс.

" Целта на тези наказания е да възпре съветската експанзия. Затова в случай че те бъдат задействани в този момент, ще се загуби възпиращият резултат ", сподели Блинкън в изявление за CNN. Той акцентира, че в случай че още една съветска военна част навлезе в Украйна по нападателен метод, това ще провокира забележителна реакция.

На въпрос на водещ от тв канал CBS дали ръцете на Съединени американски щати във връзка с Украйна са вързани, тъй като Вашингтон се нуждае от поддръжката на Москва за налагане на надзор върху иранската нуклеарна стратегия държавният секретар отговори: " Ни минимум ".

Русия е струпала войски по украинската граница, което породи угриженост у Запада, че може да нападне. Западът заплаши Русия с нови наказания, в случай че това се случи, а Москва твърди, че няма нападателни планове, напомни Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР