Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви в четвъртък, съобщава

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви в четвъртък, съобщава
Коментари Харесай

САЩ дават 325 млн. долара помощ на Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи в четвъртък, оповестява CNN. Вашингтон дава 128 милиона $ нова американска помощ за сигурността на Украйна , както и 197 милиона $ в оръжие и съоръжение.

Пакетът включва спомагателни муниции за противовъздушна защита, " с цел да подкрепи укрепването на противовъздушната защита на Украйна против въздушни набези от Русия в този момент и през идната зима, когато Русия евентуално ще възобнови офанзивите си против украинската сериозна инфраструктура ", сподели Блинкън.

" Той също по този начин съдържа артилерийски муниции и противотанкови средства, както и касетъчни муниции, които в допълнение ще подобрят способността на Украйна да продължи контранастъплението си против съветските сили ", добави той.

Припомняме, че известието идва на фона на визитата на президента Володимир Зеленски в Белия дом, където той се срещна с президента Джо Байдън.

По време на среща с членове на кабинета Байдън удостовери уговорката на Съединени американски щати, дружно с техните сътрудници, към Украйна.

" Ангажирани сме да изградим сили, способни да обезпечат дълготрайната сигурност на Украйна. Способни да възпират бъдещи закани против суверенитета, териториалната целокупност и свободата - които са в ход сега. Защото това е задачата. Бъдещето. Бъдещето на свободата. Америка в никакъв случай не може, в никакъв случай няма да си тръгне от това, сподели Байдън. Ето за какво 575 дни по-късно ние поддържаме Украйна и ще продължим да поддържаме вас, господин президент ".
 Започна срещата Байдън-Зеленски Обновена
Започна срещата Байдън-Зеленски

Очаква се президентите да създадат изказвания

Съединени американски щати остават ангажирани с оказването на поддръжка в напъните на Киев да се отбрани против нашествието на Русия.

Това съобщи в четвъртък американският президент Джо Байдън по време на срещата си с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, оповестява CNN.

" По-рано дадох да се разбере, че никоя нация не може да бъде в действителност сигурна в света, в случай че в действителност не се надигнем и не защитим свободата на Украйна пред лицето на тази съветска грубост и експанзия, сподели Байдън в Овалния кабинет. Ето за какво ние събрахме коалиция от повече от 50 страни - 50 страни, с цел да помогнем на Украйна да се отбрани. "

Байдън сподели, че Съединени американски щати са почнали процеса на " формализиране на нашия дълготраен ангажимент към сигурността на Украйна ", дружно с сътрудниците водачи от Г-7 и други интернационалните сътрудници, " и по тази причина ние поддържаме обективен и дълготраен мир, който зачита украинския суверенитет и нейните териториална целокупност. "

Байдън похвали " голямата смелост " на народа на Украйна.

" Това въодушеви света, в действителност въодушеви света с увереност да пази тези правила и дружно с нашите сътрудници и съдружници, американският народ е решен да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че светът стои с вас ", сподели той.
 Зеленски дойде във Вашингтон с топ приоритет - Противовъздушна отбрана за Украйна
Зеленски дойде във Вашингтон с топ приоритет - Противовъздушна отбрана за Украйна

Украинският водач ще организира диалози за обезпечаване на повече американски оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР