Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза пред телевизионния канал

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза пред телевизионния канал
Коментари Харесай

Блинкън: Русия може да нахлуе в Украйна до края на нощта

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели пред телевизионния канал Ен Би Си, че чака Русия да нахлуе в Украйна преди края на нощта, само че към момента вижда късмет „да се избегне огромна агресия“, съобщи Ройтерс.

„Всичко наподобява, че е готово за Русия да пристъпи към огромна експанзия против Украйна“, сподели Блинкън в изявлението, само че посочи, че не може да бъде по-точен във връзка с времето и мястото на съветската интервенция.



Последни сателитни изображения, направени в сряда от частната американска компания Maxar, демонстрират ново разполагане на военни елементи в Западна Русия, доста от тях в границите на 10 благи (16 км) от украинската граница и на по-малко от 80 км от втория по величина украински град Харков.

Изображенията демонстрират полево разрастване, военни конвои, артилерия, бронирани пехотни машини със спомагателно съоръжение и боен личен състав.

Пред Ройтерс неназован почитан американски представител в областта на защитата е декларирал в сряда, че 80 % от съветските сили, събрани към Украйна, са в позиция да стартират незабавна пълномащабна инвазия на Украйна.



„Той (Путин) е толкоз подготвен, колкото може да бъде. Те са повишили своята подготвеност до степен, в която безусловно са подготвени да тръгнат в този момент, в случай че получат заповед“, твърди американският представител.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР