Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен каза в интервю

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен каза в интервю
Коментари Харесай

След като Путин пропусна 16-ти, Блинкен даде нова прогноза за момента на агресията на Русия срещу Украйна

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен сподели в изявление за France 24, оповестено от пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати, че тази седмица се твърди, че има опция ПАК за акт на " военна експанзия " от страна на Русия против Украйна.

„ Акт на експанзия, започващ тази седмица, е изцяло вероятен, в случай че погледнете какво се случва с разполагането на съветски сили в региони към Украйна “, дава отговор Блинкен на въпроса дали управляващите на Съединените щати считат, че „ нашествието “ може да се случи в сряда, 16 февруари.

Държавният секретар на Съединени американски щати също по този начин изрази угриженост, че Москва сякаш " ескалира " обстановката на границата с Украйна, " разгръщайки там от ден на ден елементи ". „ Правим всичко допустимо, с цел да убедим Русия, че би трябвало да поеме по дипломатическия път <…> с цел да позволи спокойно всички съществуващи разлики, само че в случай че експанзията продължи, ние сме изцяло готови за това и сме в тясна съгласуваност с всички наши европейски съдружници “, сподели Блинкен.

Миналия петък съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Русия може да стартира „ инвазия “ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. Освен това, както оповестява американското издание Politico, в същия ден Байдън сподели на съдружниците, че Русия може да извърши „ офанзива “ против Украйна на 16 февруари. Британските таблоиди дефинират часа за " настъпление " за сряда в 03:00 локално време. Кремъл посъветва украинците да настроят будилниците си, с цел да не проспят „ нашествието “.

Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова назова провокативните изказвания за " нашествието " в Украйна насмешка със здравия разсъдък и украинския народ. Министерството на външните работи акцентира, че страните от НАТО съзнателно изфабрикуваха мита за „ опасността от навлизане “ на Русия в Украйна, откакто Москва изиска гаранции за сигурност от Запада. Министерството на външните работи акцентира, че координираната осведомителна офанзива против Москва има за цел да дискредитира справедливите претенции на Русия за гаранции за сигурност.

Ръководителят на държавната корпорация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин изрази убеденост, че нервността за " непосредствената опасност от нахлуването на Русия в Украйна ", разигравана от англосаксонците на мемоари, ще откри своето място в учебниците по специфична агитация и военни провокации.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката за инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР