Държавният съвет на Франция е постановил, че силите за сигурност

...
Държавният съвет на Франция е постановил, че силите за сигурност
Коментари Харесай

Разрешиха на полицията във Франция да използва оръжия при протести

Държавният съвет на Франция е постановил, че силите за сигурност имат право да употребяват противоречиви високоскоростни пушки за пукотевица с гумени топки за надзор на тълпата при ежеседмичните митинги на " жълтите жилетки ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Днешното решение на най-висшия административен орган във Франция пристигна ден преди протестиращите да излязат по улиците за 12-та поредна седмица.

Някои синдикати и протестиращи потърсиха незабавно решение по отношение на потреблението на такива оръжия след многочислените пострадвания на протестиращи от страна на полицията, някои от които съществени.

Държавният съвет означи честотата на насилието и унищожаването на благосъстоятелност по време на митинги, някои от които се отклониха от утвърдените от управляващите направления или не бяха оповестени авансово. Той заключи, че потреблението на устройствата от страна на управляващите не съставлява " тежка офанзива " против свободата да се стачкува, или правото да не бъдеш излаган на нечовешко или унизително отношение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР