Държавният резерв е пълен с количества горива за 90 дни,

...
Държавният резерв е пълен с количества горива за 90 дни,
Коментари Харесай

Има ли България достатъчно горива и зърно

Държавният запас е цялостен с количества горива за 90 дни, само че има и в допълнение търговски ресурси. Това съобщи пред БНР Николай Василев, ръководител на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ". Той увери, че имаме задоволително ресурси.
 
" За 30 цялостни дни от запасите дава отговор страната, а за останалите 60 дни отговорят фирмите производители и вносители на горива. С комерсиалните ресурси ще надхвърлим тези 90 дни ", означи той.
 
" Това, което вършим сега, е да набавим още пшеница за запаса - това е хлебна пшеница и фуражно зърно.
 
Имаме задоволително за месеци напред като количества към този момент. Колко - е въпрос на класифицирана информация. Мисли се като опция да имаме задоволително хлебно зърно за популацията за месеци напред ", посочи още Василев.
 
По мотив кражбата на нафта от базата на Държавния запас в село Поликраище Василев уточни, че се изтеглят количествата от запаса в складовете в Сливен и Поликраище, тъй като там е открита ниската правна просвета на охранителите.

Петролът с рекордна цена от 12 години насам

" Няма нанесени вреди въз основата и на организацията, тъй като горивото, което крадците са източили, това действително е мътилката - излишък от гориво на дъното на самата цистерна - по тази причина няма провали ", изясни той.
 istock istock
Василев сподели още, че за страната е значимо в запаса да има задоволително количества горива, хлебна пшеница, консервирани храни, бутилирана питейна вода, растително масло, медикаменти и медицински произведения.
 
" За гладни години не мога да приказвам за България, нямаме усложнения в доставките на горива или на пшеница, а имаме и задоволително количества ", добави още шефът на Държавния запас.
 
По думите на Василев от запаса може да се помогне на Украйна с това, което те изискат.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР