Държавният резерв е една съвкупност от материали, които се съхраняват

...
Държавният резерв е една съвкупност от материали, които се съхраняват
Коментари Харесай

Държавният резерв обновява лекарствата при 70 процента остатъчен срок на годност

Държавният запас е една цялост от материали, които се съхраняват от страната и могат да бъдат предоставяни на популацията при положение на потребност, изясни пред Дарик Асен Асенов, изпълняващ длъжността ръководител на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси ”.

Медицинският запас е една от трите съществени групи, които поддържа организацията. Това са медикаменти, болнично съоръжение, медицински произведения, дезинфектанти, даже таблетки калиев йодид, уточни Асенов.

Той даде образец с подготвителните полеви лечебни заведения, оборудвани с кревати при започване на пандемията от ковид.

„ Това беше една подготовка и за нас, с цел да забележим по какъв начин ще се оправим в една напрегната обстановка. Мога с горделивост да кажа, че сътрудниците се оправиха съвършено – организирахме лечебни заведения в три града. В случай на потребност можем да отворим цели лечебни заведения и все още сме единствените, способни на това, ” изясни Асенов.

Една от главните цели в последните години на организацията е да проведем една разяснителна акция, с която да разбираем какъв е методът да се получи една помощ освен в медицински аспект, само че и под формата на храни и вода.

„ При бедствено състояние можем да подкрепяме разнообразни лечебни заведения, сдружения на бюджетна прехрана и организации, в случай че това е належащо, ” сподели още Асенов.

„ Има обвързване, че медикаментите се обновяват при 70 % остатъчен период на валидност. Това значи, че всички медикаменти, които се съхраняват от организацията, имат задоволително дълъг период за прилагане откакто бъдат предоставени на хората, ” безапелационен бе Асенов.

Той изясни, че базите на организацията са доста и това се прави за подвижност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР