Държавният план-прием за учебната 2018/2019 г. и възможностите за професионално

...
Държавният план-прием за учебната 2018/2019 г. и възможностите за професионално
Коментари Харесай

В Мездра ще разясняват приема в професионални паралелки

Държавният план-прием за образователната 2018/2019 година и опциите за професионално обучение в община Мездра ще бъдат показани на родителска среща, която ще се организира на 22.03.2018 година в Голямата заседателна зала на общинска администрация. Решението бе взето на работна среща, в която взеха присъединяване кмета инж. Генади Събков, началникът на Регионално ръководство на образованието във Враца - Галина Евденова и шефовете на образователните заведения в общината. Предвид неподходящите метеорологични условия, които се чакат през тази и идната седмица, управлението на общината и представителите на просветителните институции се договориха плануваната за 22.03.2018 година от 10 ч. Панорама на образованието-Мездра`2018 да се организира през месец април. Целта е да бъдат осведомени кандидат-гимназистите и техните родители с броя и типа на паралелките и новостите в системата на образованието в образователните заведения в община Мездра. На срещата ще участват кметът Генади Събков, регионалният шеф на Враца Малина Николова, началникът на РУО-Враца - Галина Евденова, представители на бизнеса и родители.

Екипи от всяко от образователните заведения, предлагащи професионално образование ще показват презентации на одобрените през годините паралелки и новосформираните. Г-жа Евденова ще даде повече информация за броя и типа на паралелките в Общината през новата образователна година, значимите дати и периоди, балообразуващите предмети и приемните изпити. Акцент в родителската среща ще бъде професионалното обучение.
С цел улеснение напредването на заинтригувани деца и родители от дребните обитаеми места, Община Мездра ще обезпечи спомагателни учебни рейсове на база подадени поръчки от шефовете на образователните заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР