Държавният научен център по вирусология и биотехнологии Вектор на Роспотребнадзор“

...
Държавният научен център по вирусология и биотехнологии Вектор на Роспотребнадзор“
Коментари Харесай

Русия започва клинични изпитвания на тридозовата ваксина „Епиваккорона“

Държавният теоретичен център по вирусология и биотехнологии " Вектор " на „ Роспотребнадзор “ организира първа и втора фаза на клинични изпитвания на. Това заяви началникът на отдела за зоонозни инфекции и грип Александър Рижиков, представен от ТАСС.
" Фаза I-II на клинични изпитвания за въвеждането на тройна ваксина към този момент са в ход, " сподели Рижиков.
Той изясни, че трикратната имунизация с „ Епиваккорона “ е била осъществена за първи път през май 2020 година и че към момента текат наблюдения. Друга група порове и морски свинчета са били ваксинирани в края на юли.
" Ефектът от увеличението и продължителността на имунитета беше доказан на първо място при приматите ", заключи ученият.
Както посочи Рижиков, повече от 90% от хората развиват имунитет против ковид след имунизация с „ Епиваккорона “.
" В момента организираме случайни изследвания измежду ваксинираните групи и виждаме, че тези числа са доста повече от 90% ", сподели той.
" Епиваккорона ", създадена в Държавния проучвателен център по вирусология и биотехнологии " Вектор " на „ Роспотребнадзор “, е втората ваксина против ковид, записана в Русия. Това се случи на 14 октомври 2020 година Около месец по-късно разработчиците получиха позволение за осъществяване на изследвания след регистрация, в това число измежду възрастни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР