Държавният глава Владимир Зеленски отказа да приеме германския президент Франк-Валтер

...
Държавният глава Владимир Зеленски отказа да приеме германския президент Франк-Валтер
Коментари Харесай

Bild: Зеленски отказа да се срещне с германския президент

Държавният глава Владимир Зеленски отхвърли да одобри немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в Киев. Причината за това са тесните връзки на немския политик с Русия. Това оповестява RBC-Украйна, базирайки се на немското издание Bild.

Отбелязва се, че Щайнмайер, дружно с други държавни делегации от други страни от Европейски Съюз, е трябвало да дойдат в Киев на 12 април. Въпреки това, съгласно известия в медиите, украинската страна се е противопоставила на визитата му.

„ От Киев офисът на федералния президент получи ясно изказване, че сега те не са подготвени за никакви срещи. Въпреки това не могат да бъдат изключени срещи в бъдеще “, се споделя в изказване на Bild.

Причината за тази позиция на кабинета на президента бяха тесните контакти на Щайнмайер с Руската федерация през последните години. По-специално, като немски външен министър, той поддържаше връзка с съветския си сътрудник Сергей Лавров. Освен това Щайнмайер беше последовател на „ Северен поток 2 “.

По-рано украинският дипломат в Германия Андрий Мелник сподели, че Щайнмайер поддържа концепцията на Путин за „ отсъствието на украинския народ “.

По-късно немският президент изрази съжалението си за предходната си позиция във връзка с Русия и „ Северен поток 2 “, като го разгласи за своя неточност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР