Държавният глава удостои посланика на Украйна Виталий Москаленко с орден

...
Държавният глава удостои посланика на Украйна Виталий Москаленко с орден
Коментари Харесай

„Словото и писмеността в Украйна са български“: Посланик Москаленко си тръгва с орден „Мадарски конник“

Държавният глава удостои посланика на Украйна Виталий Москаленко с медал „ Мадарски конник “ първа степен. По време на церемонията президентът съобщи, че страната ни има същински другар в лицето на Украйна и ще продължи политиката за подкрепяне на страната в напъните ѝ да отблъсне агресора.

Посланик Москаленко напомни, че словото и писмеността в Украйна са български и са дадени от Светите братя Кирил и Методий, а нашите два народа са надълбоко свързани.

Виталий Москленко изрази признателност за обстоятелството, че от първите дни на варварската и жестока съветска война България оказва поддръжка и помощ на украинците - както в политически смисъл, по този начин и обезпечава отбрана и заслон на хиляди краткотрайно разселени лица от Украйна, оповестява на страницата си във фейсбук посолството на Украйна.

Дипломатът благодари и за военно-техническата помощ, която България е предоставила на Украйна по разнообразни способи.

Посланикът на Украйна изрази вяра, че помощта ще бъде продължена, тъй като постигането на мир зависи от това какъв брой бързо и сполучливо Украйна може да реализира победа, което е директен път към мира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР