Държавният глава ще издаде указ, с който ще разпусне Народното

...
Държавният глава ще издаде указ, с който ще разпусне Народното
Коментари Харесай

Радев: Надявам се в оставащото време на 48-ото НС депутатите да докажат, че борбата с корупцията и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания

Държавният глава ще издаде декрет, с който ще разпусне Народното събрание на 3  февруари и ще насрочи парламентарни избори на 2 април

Надявам се оставащото време да бъде употребявано от народните представители в 48-ото Народно заседание и те да потвърдят, че битката с корупцията, Планът за възстановяване  и резистентност и европейската интеграция са действителен приоритет, а освен предизборни обещания. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Той разгласи, че ще издаде декрет, с който ще разпусне Народното събрание на 3  февруари и ще насрочи парламентарни избори на 2 април.
 
„ Изборите ще бъдат на първата допустима дата, на която няма да има риск за машинното гласоподаване “, съобщи президентът и разясни, че в решението си е отчел техническите провокации, показани от ЦИК през днешния ден, по отношение на измененията в Изборния кодекс и опцията да се гласоподава с машина или хартия.
 
Запитан за изявление на президента на Република Северна Македония и изразена позиция да се наложи възбрана за достъп до страната на български евродепутат и други жители на България, българският държавен глава уточни, че към този момент не е задоволително институциите на РСМ да потвърдят, че не са част от антибългарската акция. „ Крайно време е да потвърдят, че се борят интензивно против тази акция “, съобщи Румен Радев. Той напомни позицията си правата на македонските българи да бъдат предпазени в конституцията на страната и това да бъде наложително изискване за начало на договарянията. „ РСМ даже не е почнала договарянията. Тя още не е отворила вратата за стаята, където да се водят тези договаряния “, уточни президентът и добави, че ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че да се постави завършек на антибългарската ненавист в РСМ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР