Държавният глава с първи лаконичен, но категоричен коментар за политическата

...
Държавният глава с първи лаконичен, но категоричен коментар за политическата
Коментари Харесай

Президентът призова да се спазят сроковете за третия мандат


Държавният глава с първи сбит, само че безапелационен коментар за политическата рецесия. Президентът се обърна към Българска социалистическа партия, които държат досието с третия мандат. В малко изказване Румен Радев прикани социалистите да се съобразят с главния закон.

Българска социалистическа партия му отвърнаха, че няма да я нарушат. Всички от договарящите партии, като се изключи „ ИТН “, споделиха, че договарянията не престават, а от Има Такъв Народ считат, че изборите са пред тях.

Президентът сбито прикани Българска социалистическа партия да се съобрази с условията на главния закон за сформиране на държавно управление с третия мандат.

„ Българска социалистическа партия следва да извърши мандата като спазят конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд “, сподели Румен Радев.

Социалистите оповестиха, че ще подходят отговорно и ще спазят наредбите, в които съгласно тях няма период по кое време да върнат проучвателния мандат, без значение дали е изпълнен или не.

- Готови ли сте в понеделник да визиите министър-председател, номиниран с третия мандат?
- Няма по какъв начин да представим в понеделник министър-председател. Първо, ние ясно сме декларирали, че претендентът за министър-председател би трябвало да бъде посочен от „ Продължаваме промяната “, т.е. те би трябвало да предложат, в обстановката, в която сме от нощес двоумя се, че те ще предложат претендент. За нас е най-лесно още през днешния ден и в този момент да върнем мандата и страната изпада в безпорядък, сподели Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Коалиция за България

Според сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ договарянията не престават.

„ Преговорите не престават, дано забележим другата седмица какво ще се случи. Разговорите сред водачите се водят добре, посочили сме, че желаеме да променим България, има значими закони “, съобщи Искрен Митев.

„ Това е спешен кабинет, за 6 месеца, който просто да разреши на страната да се посрещне зимата и това в действителност е доста значимо “, означи Христо Иванов.

Снощи обаче от „ ИТН “ оповестиха, че не считат, че непременно би трябвало да има държавно управление, а през днешния ден след апела на президента към Българска социалистическа партия резервираха безмълвие.

„ Ние сигурно отиваме на избори. В последна сметка хубавото е, че всичко става пред очите на хората, хората не са неспособни да вземат решение “, разяснява Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

По проект от идната седмица би трябвало да стартира вторият кръг съвещания на Българска социалистическа партия за личен състав и структурата на проектокабинета.

В понеделник ще бъде свикано Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, което да вземе решение по какъв начин ще продължи тези договаряния. След това социалистите ще уведомят сътрудниците си какво да се прави.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР