Държавният глава Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на

...
Държавният глава Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Асен Василев взе мандата като кандидат за премиер на ПП

Държавният глава Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание на претендента за министър-председател на Асен Василев. Той беше посочен от най-голямата по бройка парламентарна група - тази на " Продължаваме промяната ".

" България е в политическа, икономическа и обществена рецесия. Българите споделят основателни паники за възходящите цени и неизвестността към бъдещето. По Плана за възобновяване и резистентност чакат своята реализация. От през вчерашния ден имаме и външнополитическа рецесия. При връчването на мандата за настоящето държавно управление в оставка, предизвестих, че в случай че не се подхващат решителни промени в правосъдната система още в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш ", обърна се към Василев президентът Радев.

" За мен това е голяма отговорност, всички сме наясно, че в рецесиите, които България би трябвало да посрещне, е извънредно значимо да имаме кабинет. И той да работи в полза на жителите, а не на статуквото и в действителност да отстоява българския интерес и независимостта на страната ", сподели от своя страна претендентът за министър председател на Политическа партия Асен Василев.

Заедно с Асен Василев в президентството бяха и министър председателят в оставка Кирил Петков, досегашният ръководител на Народно събрание Никола Минчев и ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. Сега стартира да тече 7-дневен период, в който издигнатият за министър председател би трябвало да предложи на състав на държавно управление или да върне мандата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР