Държавният глава Румен Радев удостои днес на тържествена церемония в

...
Държавният глава Румен Радев удостои днес на тържествена церемония в
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои посланика на Австрия с орден „Мадарски конник“ – първа степен

Държавният глава Румен Радев удостои през днешния ден на тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 посланика на Република Австрия у нас Андреа Вике с медал „ Мадарски конник “ – първа степен за заслугите й за укрепването и развиването на българо-австрийските връзки.

„ Истинско наслаждение е да връча това отличие на един прелестен австрийски посланик и огромен и откровен другар на България “, акцентира президентът. Румен Радев открои дълбоките културни и исторически връзки сред България и Австрия и посочи, че с работата си дипломат Вике значително е съдействала за развиването на българо-австрийските връзки в необятен набор от области. „ Активно се разви разговорът на най-високо и високо политическо равнище, задълбочиха се търговско-икономическите връзки, отбелязахме растеж в комерсиалния стокообмен “, уточни президентът и открои още вложенията във високотехнологични сфери, както и взаимоотношението в региона на образованието, културата и науката. Румен Радев изрази убеденост, че без значение от идващото си дипломатическо предопределение Андреа Вике ще продължи да се връща в България, която е приела като втора татковина.

Андреа Вике благодари за оказаната чест и акцентира, че и България, и Австрия постоянно са подкрепяли развиването на Европейския съюз и приобщаването на страните от Западните Балкани. Тя добави, че ще резервира прелестни мемоари както за работата си в страната ни, по този начин и от България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР