Държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на

...
Държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Румен Радев ще връчи мандата на Продължаваме промяната в първия работен ден на 2023 г.

Държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание, оповестиха от прессекретариата на президента.

Папката ще бъде предадена на кандидата за министър-председател на " Продължаваме промяната " на 3 януари, вторник, в 11 часа на " Дондуков " 2. 

Преди коледните празници Николай Денков, номиниран за министър-председател от Политическа партия разгласи, че предлагат на парламентарните групи да се обединят по цели в програмна декларация, която да се гласоподава при започване на януари в пленарна зала. Ако тя не получи поддръжка, ще върнем мандата несбъднат . Ако програмната декларация получи поддръжка, тогава стои въпросът по какъв начин би могъл да наподобява кабинетът, разяснява тогава Денков. 

На 14 декември Парламентът отхвърли кандидатурата на неврохирурга проф. Николай Габровски за министър председател, номиниран от ГЕРБ-СДС. Така въобще не се стигна до приемане на структурата на държавното управление и състава на Министерския съвет.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР