Държавният глава Румен Радев ще обяви през следващата седмица кога

...
Държавният глава Румен Радев ще обяви през следващата седмица кога
Коментари Харесай

Радев ще забави връчването на втория мандат, дава време на парламента

Държавният глава Румен Радев ще разгласи през идната седмица по кое време ще връчи мандат на втората политическа мощ - ГЕРБ - за сформиране на държавно управление. Президентът разгласи това незабавно откакто кандидат-премиерът на " Продължаваме промяната " Асен Василев върна назад мандата с признанието, че не са събрали задоволително поддръжка за нов кабинет.

" Очаквам това време да бъде оползотворено ", означи Радев.

И разкри защо чака да бъде употребено от кабинета в оставка и към момента настоящото Народно заседание:

" Очаквам държавното управление да създаде и приготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да не продължава България да губи време и средства. "

По-рано, към час преди крайния период за осъществяване или връщане на мандата за сформиране на държавно управление, Асен Василев разгласи:

" Връщаме мандата несбъднат. За страдание, не успяхме да намерим 121 депутати, които да поддържат програмата, правосъдната промяна, работата, която имаме да свършим до края на годината като законодателна активност, с цел да може да се извърши проектът за възобновяване и резистентност и най-много това, което заложихме, идвайки на власт, а точно - да нямаме корупция и да се понижи ножицата сред небогати и богати. "

" Имаме поддръжката на 117 депутати. Надяваме се при едни последващи избори спомагателните 4-има депутати да бъдат определени от народа. "

Василев обаче не уточни кои са новите двама " отцепници ", поради обстоятелството, че при вота на съмнение кабинетът имаше общо 115 гласа в поддръжка, въпреки да се допуска, че единият е на напусналата групата на " Възраждане " Елена Гунчева.

По конституция идващият мандат би трябвало да отиде при втората по бройка парламентарна група - тази на ГЕРБ в тази ситуация. Оттам към този момент дадоха поръчка, че ще го върнат незабавно. Така през днешния ден на въпрос към Василев дали Политическа партия ще договаря с " ИТН ", в случай че тя получи третия мандат, който се връчва по желание на президента, Василев бе еднопосочен:

" Айнщайн има една доста хубава мисъл - да правиш едно и също нещо и да очакваш друг резултат е форма на полуда. Българският народ го е споделил по-цветисто: единствено простаци настъпват една и съща мотика два пъти. "

Както Клуб Z писа, в последните два дни от Политическа партия правеха опити да беседват към този момент с групата на Има Такъв Народ, само че поставяйки условия - без Тошко Йорданов и без Станислав Балабанов и тези опити бяха обречени на крах. Днес Василев изясни иначе дейностите на партията на Слави Трифонов - че оттова са отказали да влязат в комисия при гледането на двата предпочитани в новата управническа стратегия плана - за антикорупционната комисия и за предлагането Бойко Рашков да я оглави, с концепцията те да бъдат признати преди лятната почивка на кабинета. И в този смисъл отново обвърза изтеглянето на Трифонов от държавното управление с битката с корупцията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР