Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,

...
Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,
Коментари Харесай

Румен Радев покани Владимир Путин да посети България

Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила насочи покана към президента Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила да посети България, заяви прессекретариатът на президентството.

Държавният глава Румен Радев поздрави в телефонен диалог президента на Руската Федерация Владимир Путин и съветския народ във връзка отбелязването на Деня на Русия - 12 юни. По време на двадесетминутния диалог, който се организира по самодейност на българския президент, беше маркирана дълбоката историческа и духовна връзка сред българския и съветския народ.

По мотив навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 година и Освобождението на България, българският държавен глава насочи покана към своя съветски сътрудник да направи публично посещаване в страната ни през 2018 година Президентът Путин благодари за поканата и я одобри, като точната дата на визитата следва да бъде конкретизирана. Руският президент благодари на президента Радев за приноса му за развиването на двустранните връзки.

По самодейност на съветския президент беше изработен обзор на двустранното търговско-икономическо съдействие, както и в областта на енергетиката, и беше изразено общо предпочитание за тяхното следващо развиване и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна полза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР