Държавният глава Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарната

...
Държавният глава Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарната
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Продължаваме промяната на консултации при президента Радев

Държавният глава Румен Радев организира съвещания с представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ”.

На „ Дондуков “ 2 са съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, ръководителят на ПГ Андрей Гюров, Калина Константинова, Никола Минчев.



" Съгласен съм, че не може да има държавно управление непременно - рожба на подмолни сделки, в това време и ще държа да изчерпам до дъно всички благоприятни условия за съставянето на държавно управление ", каза президентът Радев при започване на срещата.

По-рано Радев, който към този момент даде поръчка, че няма да бърза с връчването на мандатите, тъй като Народното събрание има доста работа за извършване, разяснява, че е важно да има ясно схващане в самите политически партии, че е необходим разговор и то градивен.

" Нужни са взаимни отстъпки и ясни цели в името на бъдещето на България. Цикълът избори след избори не е най-хубавото решение ", безапелационен бе той.

Първите съвещания към този момент бяха извършени с представителите на първата по бройка ПГ – тази на ГЕРБ-СДС. В неделя обаче водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че формулата е една и държавно управление ще има само, в случай че се проведат диалози в нова контактна група и решат цели. Борисов даже очерта небосвод за държавно управление – до месец май. 

След края на диалозите с всички политически сили в 48-ото Народно събрания стартира и процедурата към връчването на мандати.

По Конституция първият е за най-голямата партия ГЕРБ-СДС, вторият за „ Продължаваме Промяната ”, а третият по желание на президента.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР