Държавният глава Румен Радев проведе среща вчера на „Дондуков“ 2

...
Държавният глава Румен Радев проведе среща вчера на „Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с американския посланик

Държавният глава Румен Радев организира среща през вчерашния ден на „ Дондуков “ 2 с посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа, оповестиха от Президентството. Перспективите за развиване на двустранното стратегическо партньорство, поощряване на вложенията от Съединени американски щати в българската стопанска система, модернизацията на Българските въоръжени сили и съдействието в енергетиката, бяха измежду акцентите на срещата.

В изискванията на преструктуриране на международната стопанска система заради рецесията, подбудена от ковид, България има както упоритостта, по този начин и опцията да притегли доста по-големи вложения от Съединени американски щати, изключително в областта на осведомителните технологии, акцентира президентът Радев. Страната ни има разрастващи се позиции и квалифицирана работна ръка в тази област и може да даде удобни условия за вложителите, означи президентът.

Румен Радев изрази интереса на страната ни за внасяне на повече прагматизъм в районната самодейност „ Три морета “ за транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност в Източна Европа, както и за присъединение към Инвестиционния фонд, посредством който ще се финансират взаимните планове. Държавният глава открои и готовността на България да бъде хазаин на президентската самодейност през 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР