Държавният глава Румен Радев призова за по-широка обществена подкрепа на

...
Държавният глава Румен Радев призова за по-широка обществена подкрепа на
Коментари Харесай

Президентът призова за разширяване на обхвата на кампанията на БЧК в подкрепа на засегнатите от наводненията общини

Държавният глава Румен Радев прикани за по-широка социална поддръжка на акцията на БЧК в поддръжка на засегнатите от наводненията общини в Бургаско. Президентът прикани и за разширение на обсега на помощта, тъй че събраните средства да се употребяват за закупуване на строителни материали и мебелировка, съгласно потребностите на засегнатите от водната буря. По време на среща на „ Дондуков " 2 с генералния шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов, президентът оцени високо основаната организация и оказваната от доброволците на БЧК поддръжка на най-тежко потърпевшите фамилии.

„ В сложен за толкоз доста хора миг е значимо те да знаят, че някой е съпричастен с тяхната болежка и проблеми ", акцентира президентът.

Проф. доктор Красимир Гигов предложения представители на президентската институция да вземат участие в разширеното съвещание на Обществения съвет към БЧК, по време на което ще бъдат разисквани съответните способи за подкрепяне на потърпевшите от наводненията. Според президента в работата на локалните препоръки би трябвало да бъдат включени и представители на потърпевшите жители. Служителите на Администрацията на президента ще поддържат оповестената от БЧК дарителска акция в помощ на засегнатите от наводненията общини, стана ясно още от думите на Румен Радев.

В продължение на извършените през вчерашния ден срещи с представителите на регионалните и локалните управляващи за превъзмогване на последствията от наводненията, президентът организира през днешния ден телефонен диалог с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По време на диалога министър Нанков изрази готовността на държавното управление за възобновяване на инфраструктурата в района. Утре президентът Радев ще разиска опциите за подкрепяне на засегнатите от наводненията жители и със заместник-министър ръководителя Томислав Дончев, който е ръководител Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР