Държавният глава Румен Радев поздрави своя колега Джо Байдън и

...
Държавният глава Румен Радев поздрави своя колега Джо Байдън и
Коментари Харесай

Румен Радев поздрави американския си колега Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Държавният глава Румен Радев поздрави своя сътрудник Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли, оповестиха от прессекретариата на президенството. „ Убеден съм, че връзките сред България и Съединени американски щати ще не престават да се развиват в духа на трайно другарство и на стратегическото партньорство, основаващо се на общите ни демократични полезности, споделени ползи и отговорности “, декларира Румен Радев в приветствения си адрес. 

Президентът отбелязва положителните връзките сред България и Съединени американски щати. Румен Радев показва, че страната ни ще продължи да работи за поощряване на двустранната търговия и вложения, модернизацията на Въоръжените сили, съдействието в региона на енергетиката. Сред тематиките, които президентът включва в писмото, е и „ решаването на основни въпроси от споделения дневен ред, в това число присъединението на страната ни към Програмата за безвизови пътувания на Съединени американски щати и сключването на двустранно Споразумение за обществена сигурност “.

Румен Радев декларира още, че единствено в дух на взаимност и в границите на съюзническите ни връзки могат да се преодолеят провокациите пред интернационална сигурност, произлизащи от войната на Русия против Украйна, икономическата, енергийна, продоволствена и обществена рецесия. 

На 4 юли Съединените американски щати означават националния си празник – Деня на независимостта. На този ден през 1776 година във Филаделфия е подписана американската Декларация за самостоятелност, готова от Томас Джеферсън. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР