Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати

...
Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати
Коментари Харесай

САЩ отбелязва Деня на независимостта, Румен Радев изпрати поздрави на Джо Байдън

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли. „ Убеден съм, че връзките сред България и Съединени американски щати ще не престават да се развиват в духа на трайно другарство и на стратегическото партньорство, основаващо се на общите ни демократични полезности, споделени ползи и отговорности “, декларира Румен Радев в приветствения си адрес, оповестиха от прессекретариата на президента.

Българският държавен глава отбелязва високата динамичност на връзките сред България и Съединени американски щати, като показва, че страната ни ще продължи да работи интензивно за поощряване на двустранната търговия и вложения, модернизацията на Въоръжените сили, развиването на съдействието в региона на енергетиката и задълбочаване на контактите сред двата народа.

„ Внасянето на нов мощен подтик в Стратегическия разговор България-САЩ и решаването на основни въпроси от споделения дневен ред, в това число присъединението на страната ни към Програмата за безвизови пътувания на Съединени американски щати и сключването на двустранно Споразумение за обществена сигурност, са наши непосредствени цели “, акцентира българският държавен глава.

Румен Радев декларира, че единствено в дух на взаимност и в границите на съюзническите ни връзки могат да се преодолеят провокациите пред интернационална сигурност, произлизащи от войната на Русия против Украйна, както и икономическата, енергийна, продоволствена и обществена рецесия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР