Държавният глава Румен Радев изразява дълбоки съболезнования на семейството, близките

...
Държавният глава Румен Радев изразява дълбоки съболезнования на семейството, близките
Коментари Харесай

Румен Радев изрази съболезнования по повод кончината на отец Александър Чъкърък

Държавният глава Румен Радев показва дълбоки съболезнования на фамилията, околните хора и православната общественост в прилежаща Република Турция във връзка кончината на отец Александър Чъкърък – духовник в църквата " Свети Георги Победоносец " в град Одрин.

В съболезнователния си адрес президентът акцентира неуморната работа на отец Чъкърък за укрепването на устоите на християнската религия и обичаи в българските църкви " Св. Георги " и " Св. Св. Константин и Елена ", оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът откроява приноса на отец Чъкърък за поддържането на другарски и добросъседски връзки сред Република България и Република Турция, като със своя възрожденски дух той служи правилно на народа си, българската просвета и нематериалност.

Румен Радев напомня и че единствено преди месец е удостоил отец Чъкърък с медал " Св. Св. Кирил и Методий " първа степен за неговите заслуги за опазването на българското културно и историческо завещание.

Радев показва убеденост, че светлият образец и дело на отец Чъкърък ще продължат да задават нравствена посока на идните генерации православни българи в Турция, които ще продължат и неговата виновна задача.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР