Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на

...
Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на
Коментари Харесай

Радев поздрави Байдън за 4 юли и намекна за отмяната на визите за САЩ

Държавният глава Румен Радев изпрати приветствен адрес до президента на Съединени американски щати Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли. 

" Като стратегически съдружници нашите две страни си сътрудничат дейно в напъните за справяне с районните и международни провокации ", показва президентът Румен Радев в своето приветствие до американския си сътрудник. Пожелава му здраво здраве и сполучлива работа за благоденствието на американския народ, оповестиха от прессекретариата на президента.

Румен Радев акцентира съдържателния двустранен дневен ред в сфери от съвместен интерес като сигурност и защита, правоприлагане, битка с тероризма, стопанска система и търговия, просвета и контакти сред народите на двете страни. В писмото си българският президент приветства поддръжката на Съединени американски щати за повишение на енергийната сигурност и за модернизиране на българските въоръжени сили. Значението на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати в редица области, изключително на фона на срутва на интернационалната система за сигурност, в резултат на войната на Русия против Украйна, също е откроено в писмото на президента.

" България и Съединени американски щати могат да създадат още доста за разрастване на цялостния капацитет в връзките между тях ", показва Румен Радев и отбелязва ускоряването на икономическите връзки сред България и Съединени американски щати през последните години. Президентът акцентира още, че измежду непосредствените цели е внасянето на нов подтик в стратегическия разговор сред двете страни, в това число и посредством присъединението на България към Програмата за безвизови пътувания на Съединени американски щати и сключването на двустранно Споразумение за обществена сигурност.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР