Държавният глава Румен Радев е в Словакия, за участие в

...
Държавният глава Румен Радев е в Словакия, за участие в
Коментари Харесай

Румен Раде

Държавният глава Румен Радев е в Словакия, за присъединяване в срещата на високо ниво на президентите от 9 страни от Централна и Източна Европа. На форума в Кощице участва и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Ще бъде разисквана сигурността на Стария континент и прилежащите региони. Във фокуса на вниманието им са също опциите за противопоставяне на хибридните закани.
Румен Радев, президент на България: Тук съм, с цел да не позволи различен да взема решение бъдещето на българските енергийни планове. В хода на подготовката на срещата открих, че избрани текстове в авансово направената декларация заплашват реализацията на значими инфраструктурни планове от наш народен интерес. И направих нужното проблематичните текстове да бъдат извадени от декларацията.
Сега се надявам държавното управление да материализира визитата на съветския министър председател Медведев, а не да ставаме пленник на непознати ползи. За страдание, неофициалната самодейност Б9 се отдалечи от замисъла си и основава опасности за ползите на деветте страни членки, отивайки оттатък признатия от всичките 29 съдружници метод. Считам, че алиансът има задоволително механизми за разработване на единна политика. Докато този районен формат изостря реториката в НАТО, което не кореспондира с политиката на въздържане и разговор, възприета от алианса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР