Държавният глава провежда консултации за съставяне на кабинет в рамките

...
Държавният глава провежда консултации за съставяне на кабинет в рамките
Коментари Харесай

Костадинов пред президента: Готови сме да водим разговори и да защитаваме политики

Държавният глава организира съвещания за сформиране на кабинет в границите на 48-ия парламент с представители на парламентарната група на партия „ Възраждане “. 

Президентът към този момент организира съвещания с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната " и Движение за права и свободи.

Консултациите са значими, тъй като до момента в който преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре. И обществена, и икономическа, рецесия на сигурността, нараснал миграционен напън. На фона на тази значима задача - сформиране на държавно управление, пред Народното събрание предстоят и други значими задания, свързани със законотворческата активност – бюджетът, Плана за възобновяване и резистентност, както и закони, които да подкрепят по-бързото преодоляване на инфлацията. Това съобщи при започване на срещата президентът.

" Можем да подкрепим всяка една политическа партия в този парламент, която споделя главните визии, които ние от „ Възраждане “ считаме за основополагащи. Направихтме кръг от съвещания по доста значим въпрос – опазване на българската валута ", съобщи от своя страна Костадин Костадинов.

" Разговори можем да водим и ги водим, въпросът е какъв е резултатът от тях. До огромна степен всички повтарят това, което желаят да чуят техните гласоподаватели. Задачата за сформиране на кабинет е най-важната пред Народно събрание. Имаме волята да работим в тази посока. Имаме и подготвен състав на кабинет, в случай че стигнем до трети мандат, сме подготвени да го желаяме от вас, само че решението е ваше. Готови сме да беседваме с всяка политическа мощ във връзка с значимите за нас въпроси ", посочи той.

По отношение на първия мандат, можем да водим диалози, откакто той беше връчен. Но ще отстояваме позициите си. „ Възраждане “ е извънредно предвидима политическа групировка. Готови сме да водим диалози, подготвени сме да пазиме политики, сподели още Костадинов.

Основното, което би трябвало да целим, е възстановяване на българската стопанска система. Намираме се в обстановка, в която като слушахме бюджетната прогноза на МФ за идващите три години, тя е стряскащо апокалиптична. В този миг да приказваме за влизане в еврозоната, несъмнено е безконтролно. Най-малкото е въпросът да се сложи пред обществото, а най-хубавото решение би било този въпрос да се отсрочи, сподели водачът на " Възраждане ".

Радев съобщи, че според закона, провеждането на референдум по въпроси, уредени към този момент по признати и утвърдени контракти и съюзи е към този момент невероятно. Също по този начин има и по Конституцията ограничавания, напомни още Радев за настояването на " Възраждане " за референдума за влизане в еврозоната.

Костадин Костадинов съобщи, че референдумът няма да е кардинално за влизане в еврозоната, а времето, за което да влезе. " Еврото може от лекарство да се трансформира в отрова за слабите стопански системи, за мощните не е по този начин. Въпросът, който желаеме да зададем на референдума е, " Съгласни ли сте българският лев да се резервира като публична валута в България до постигане на 90% от европейските приходи ", формулира Костадинов въпросът. Според него в кратковременен проект ще има повече проблеми, в сравнение с изгоди.
https://www.facebook.com/PresidentRumenRadev/videos/659129158952437/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР